Periodic independent de informații

A8 (Autostrada Unirii) se apropie de începerea construcției în acest an

0

Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), a transmis cu câteva minute în urmă un anunț potrivit căruia astăzi a fost solicitată emiterea Ordinului de Începere pentru proiectarea secțiunii de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (24,4 km).

Astfel faza de proiectare a acestui obiectiv va începe în data de 31 mai 2024, după finalizarea procedurilor administrative necesare.

„Antreprenorul NUROL INSAAT VE TICARET A.S, are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor de construcție a secțiunii A8 finanțată prin PNRR.

Acest contract, în valoare de 2,46 miliarde de lei (fără TVA), presupune inclusiv cinstrucția drumului de legătură dintre A8 și A3 în lungime de 2,4 km.

Pe traseul secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului vor fi construite inclusiv 36 de poduri, pasaje și viaducte, dintre care un pasaj cu o lungime de 256 metri.

A8 (Autostrada Unirii) va avea o lungime de aproximativ 304 km și este formată din secțiunile Târgu Mureș – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni.”, a mai transmis Directorul General al CNAIR.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate