Periodic independent de informații

Adrian Laza a reușit! Pietreanul nostru a cucerit „Ucigașul de oameni” – Nanga Parbat (Himalaya)

0

Zilele trecute vă informam despre faptul că Adrian Laza, pietreanul fără limite, cum ne place să îl numim, a plecat într-o expediție extrem de periculoasă, propunându-și să cucerească „Muntele Ucigaș” – Nanga Parbat (8125m). Iată că astăzi avem șansa să vă împărtășim o veste minunată: Adrian a reușit! La vârsta de 58 de ani, a reușit să cucerească încă un optmiar (pe lângă ceilalți șapte de până acum), vârful „Mâncătorului de Oameni”, locul în care se întâmplă cele mai multe tragedii, traseul fiind unul extrem de dificil, însă Adrian Laza promite să nu se oprească aici.

Muntelui Nanga Parbat i se mai spune „Mâncătorul de oameni“, „Ucigaşul de oameni, „Muntele pleşuv“ sau „Diamir – Regele munţilor“ din cauza nenumăratelor decese provocate de edeme pulmonare sau cardiace, degerături, hipotermii, epuizare şi avalanşe. Dintre optmiari, este considerat ca fiind cel mai greu de escaladat, comparativ cu Everestul probabilitatea de deces fiind de trei ori mai mare.

După cum spuneam și în articolul precedent, Adrian Laza urcă întotdeauna împreună cu sherpașii, care au ajuns să-i fie prieteni de suflet.

Ați urca pe Muntele Ucigaș sau Mâncătorul de Oameni?
Adrian a facut-o în această dimineață!!! The King of the Mountains – Nanga Parbat 8126 m, l-a îngăduit pe vârful său.
Mă gândesc că a facut-o pentru că privind la omul acela fragil, cu sufletul pârjolit de dorința de a reuși și de a-și depăși toate limitele, a fost mișcat de tenacitatea lui și de efortul enorm depus, de pasiunea și respectul pentru munte dar și de modestia și umilința cu care pășește de fiecare dată în împărăția uriașilor.
Un munte extrem de dificil – “e cel mai greu munte de până acum” îmi spunea Adrian după ce trecuse de peretele Kinshofer. și, totuși, ai făcut să pară și de data aceasta totul ca fiind ușor… Suntem mândri de tine până la cer, Maroko și ne rugăm să cobori sănătos!

a transmis, cu inima plină de bucurie și emoție, soția acestuia, doamna Ina Laza.

Dacă muncești, dacă vrei ceva cu adevărat, se poate, indiferent de vârsta pe care o ai.”, este mesajul pe care pietreanul nostru, Adrian Laza, vrea să îl transmită tuturor, și considerăm că prin fiecare pas pe care îl face spre cele mai înalte vârfuri, ne dovedește fiecăruia dintre noi că nu există limite în afara celor pe care ni le impunem singuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds