Periodic independent de informații

Adrian Niță propune o nouă abordare a amenzilor aplicate de Poliția Locală în Piatra-Neamț

0

Adrian Niță, primarul ales al municipiului Piatra-Neamț, care va prelua oficial mandatul din toamna acestui an, a făcut recent o declarație importantă referitoare la politica amenzilor aplicate de Poliția Locală. Într-o postare pe pagina sa oficială, Niță a reiterat o promisiune din campania electorală și a detaliat planurile sale pentru viitorul apropiat.

„Vă spuneam în campania electorală că voi reduce semnificativ valoarea amenzilor aplicate pietrenilor de către Poliția Locală, pentru că nu este normal să amendezi cu sute de lei un cetățean care a parcat neregulamentar, forțat fiind de numărul insuficient al locurilor de parcare, atât timp cât tu, ca primărie, nu oferi locuri de parcare decât pentru jumătate din mașinile înmatriculate în Piatra-Neamț, de pe urma cărora se percep impozite,” a transmis Adrian Niță.

În urma discuțiilor cu cetățenii din Piatra-Neamț, Niță a decis să facă o completare semnificativă acestei promisiuni: „Voi reduce valoarea amenzilor aplicate de Poliția Locală, cu excepția celor care se referă la acte de vandalism sau distrugere, la producerea de mizerie în spațiul public și la orice fapte săvârșite prin acte de violență sau care au ca efect deranjarea ordinii și liniștii publice.”

Primarul ales a făcut și un apel către angajații Primăriei Piatra-Neamț pentru a pregăti implementarea acestor schimbări:

„În calitate de primar ales, doresc să adresez o rugăminte celor care au atribuții în Primăria Piatra-Neamț: să își aloce timpul și bunăvoința pentru a reflecta asupra reducerii acestor amenzi, deoarece vor trebui modificate și unele regulamente. Mi-ar plăcea să gândim împreună, din timp, lucruri utile pentru orașul nostru și pentru locuitorii săi, astfel încât, odată ce voi începe activitatea în primărie, să le putem implementa imediat.”

Adrian Niță consideră că schimbarea mentalității în rândul angajaților Poliției Locale este esențială pentru a aduce schimbări majore și în rândul comunității. El subliniază că aceștia ar trebui să se concentreze pe problemele reale și cu adevărat importante pentru ordinea și siguranța pietrenilor.

„Rog pe această cale și angajații Poliției Locale să își schimbe mentalitatea, în sensul în care, activitatea lor să se concentreze pentru a-i depista și sancționa pe cei care distrug mobilierul stradal sau alte bunuri, pe cei care fac mizerie prin oraș și pe cei care nu respectă ordinea publică, asigurând astfel siguranța și liniștea pietrenilor,” a mai transmis Adrian Niță.

Adrian Niță a subliniat că misiunea principală a Poliției Locale trebuie să fie asigurarea ordinii și siguranței în oraș: „Poliția Locală nu trebuie să mai acționeze ca o autoritate ce împarte amenzi la normă, ci pentru a-și îndeplini misiunea de a asigura ordinea, liniștea și siguranța în oraș!”.

Aceste declarații vin în contextul pregătirilor pentru preluarea mandatului și arată determinarea primarului ales de a aduce schimbări pozitive în Piatra-Neamț, concentrându-se pe nevoile și siguranța cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate