Periodic independent de informații

Afacere necurată cu prejudiciu uriaș – Cum a sabotat un angajat firma la care muncea

0
Foto ARHIVĂ

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Neamț au pus în executare un număr de patru mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2022- octombrie 2023, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Piatra-Neamț, în calitate de angajat al unei societăți comerciale, și-ar fi însușit din patrimoniul acesteia mai multe bunuri, respectiv anvelope.

Acesta ar fi întocmit în fals documente fiscale de livrare a mărfurilor, în fapt bunurile fiind livrate către societăți comerciale controlate de către două persoane, cu vârste de 29, respectiv 50 de ani, ambii din Roman.

Totodată, în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul de 32 de ani, ar fi creat anterior celor mai sus menționate, o schema infracțională pentru delapidarea societății la care era angajat,  prin emiterea unor documente fiscale de livrare a mărfurilor către societățile comerciale controlate de către cei doi suspecți, stabilind cu aceștia ca mărfurile să nu fie achitate, sau să fie achitate parțial, pentru a avea posibilitatea de a plasa mai multe comenzi.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.029.000 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui autoturism, în valoare de aproximativ 75.000 lei și a unui imobil ( teren +casă) în valoare de aproximativ 380.000 de lei.

Față de bărbatul de 32 de ani și tânărul de 29 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, respectiv complicitate la infracțiunea de delapidare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate