Periodic independent de informații

Ajutoare financiare pentru cuplurile care nu pot avea copii. Câți bani va oferi Guvernul

0

Guvernul va aproba în curând hotărârea prin care este acordat un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obținerii unei sarcini, a anunțat marți, 26 iulie, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

„Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure.

Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității.

Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut pași înainte în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității”, a scris Firea într-o postare pe Facebook.

Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 lei, pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității, a mai transmis ministrul Familiei.

Potrivit Gabrielei Firea, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds