Periodic independent de informații

Ateliere ludico-creative pentru copii, în limba italiană, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

0

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează ateliere ludico-creative pentru copii, în limba italiană, intitulate „Cunoaștere și autocunoaștere prin joc“, în colaborare cu formator Mirela Miron, specialist în bioterapie, în perioada septembrie – noiembrie 2022.

Activitățile desfășurate în cadrul atelierelor se sprijină pe o serie de principii ale medicinei holistice. Tematica proiectului are bazele ancorate în universul culorilor și al principiilor geometriei, care generează echilibrul în universul interior emoțional și armonia în relațiile cu exteriorul.

Acest proiect este destinat copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, dar și părinților, în scopul construirii unei relații sănătoase între copii și părinți.

Atelierele sunt organizate pe două categorii de vârstă: grupa mică (7-9 ani) și grupa mare (10-14 ani).

În cadrul unui atelier se vor desfășura nouă activități, cu durata de 90 de minute, în perioada 12 septembrie – 14 octombrie 2022 (grupa mare) și 17 octombrie – 18 noiembrie 2022 (grupa mică). Activitățile vor avea loc de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi, în intervalul orar 15.30 – 17.00, la Filiala de Carte Străină.

Comunicarea se realizează verbal în limba română și în limba italiană, iar cunoașterea se realizează non-verbal, prin intermediul corpului (motricitate, simțuri etc.). Limba italiană este recunoscută pentru armonia și muzicalitatea ei, iar muzica are rol important în echilibrarea stării emoționale. În același timp, învățarea unei limbi străine contribuie la dezvoltarea gândirii, lărgește orizontul de cunoaștere și facilitează comunicarea interpersonală.

Temele abordate: Urechea și Inteligența ritmică-muzicală, Ochiul și Inteligența vizual-spațială, Nasul și Inteligența logico-matematică, Gura și Inteligența verbal-lingvistică, Inteligența corporal-kinestezică, Inteligența interpersonală, Inteligența intrapersonală, Inteligența naturalistă, Inteligența spirituală.

Vineri, 9 septembrie 2022, ora 16.30, la Filiala de Carte Străină, va avea loc prezentarea oficială a temei, scopului și activităților proiectului, întâlnire la care este invitat publicul interesat: părinți și copii.

Înscrierile au loc la Filiala de Carte Străină a Bibliotecii Județene (Bd. Republicii Nr. 17) până pe data de 9 septembrie 2022.

Participarea este gratuită, pe baza permisului de bibliotecă.

Mirela Miron este cadru didactic specializat în domeniul industriei alimentare. Din anul 2002 și-a îndreptat atenția spre medicina holistică, urmând cursurile Școlii de Naturopatie din Caltanissetta, Italia, finalizându-le în 2007 cu specializarea în bioterapie. În această perioadă a urmat și alte cursuri de specialitate, pentru a cunoaște universul complex al organismului uman. De asemenea, este formator în domeniul biocuanticii (arhitectura gândirii metatronice, cromopunctură, limbajul spiritual al corpului etc.) (https://www.naturalhealer.eu)

Mirela Miron are o experiență de 10 ani în domeniul instruirii didactice si 20 ani în domeniul medicinei alternative. Este autoare a volumului în limba italiană „Sequenza Diamante: La sacra geometria organica“ („Sanogenesi quantica 393“ – La decodifica della matrice divina Vol. 1), în format e-book și în format editat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate