Periodic independent de informații

Autorecenzare cu bucluc: Două milioane de români o vor lua de la capăt cu recensământul

0

Aproximativ 2 milioane de români care au optat pentru varianta autorecenzării online vor trebui să o ia de la capăt, însă de această dată așteptând recenzorul la ușă.

Institutul Național de Statistică admite faptul că au existat anumite „scăpări” în configurarea platformei și din această cauză multe dintre chestionarele trimise au fost declarate invalide pentru că apar incorect completate.

În multe dintre situaţii, părinţii au omis să completeze datele copiilor. Platforma a permis, totuşi, trimiterea chestionarului incomplet iar cei care s-au trezit nerecenzaţi au primit cândva chiar şi un email de mulţumire. „Platforma a fost prevăzută cu nişte chei de control, dar probabil a fost o scăpare, a fost un buton acolo care permitea transmiterea chestionarului inclusiv cu anumite atenţionări. Dar o luăm ca pe o învăţătură şi, pe viitor, la următorul recensământ, să remediem această problemă”, a declarat Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt RPL, citat de presa centrală.

Institutul Naţional de Statistică spune că nu poate oferi din nou accesul pe platformă celor care s-au autorecenzat incomplet pentru că ar trebui să creeze o nouă baza de date, iar posibilităţile tehnice nu permit acest lucru. „Nu avem cum să modificăm acele chestionare, este evident. Dar recenzorul vine de mai multe ori la aceeaşi adresă, în cazul în care nu găsește pe nimeni acasă”.

Cine vrea să vadă dacă a completat corect chestionarul de autorecenzare trebuie să intre pe site-ul recensamantromania.ro. Există aici o secţiune numită dovada autorecenzării, unde trebuie introdus CNP-ul. În cazul în care datele au fost completate corect, va fi eliberată această dovadă de autorecenzare. În cazul în care nu sunt corect completate, va exista un mesaj care vă va anunţa acest lucru. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate