Periodic independent de informații

Azi este ziua decisivă pentru Elena Udrea – Va afla dacă execută 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

0
  • UPDATE ORA 14: Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins constestația în anulare și a menținut condamnarea. Decizia este definitivă.
  • Elena Udrea, condamnată definitiv în iunie 2018 la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute, va afla astăzi dacă va executa pedeapsa sau procesul va fi rejudecat în apel.
  • La termenul de luni, 4 aprilie 2022, DNA a cerut admiterea contestației în anulare și rejudecarea dosarului Gala Bute. Completul care a decis condamnarea Elenei Udrea la 6 ani de închisoare a fost nelegal constituit, pentru că „unul dintre judecători (președintele completului) nu a fost desemnat prin tragere la sorți”, a explicat reprezentanta DNA
  • Procurorii spun că statul ar fi fost păgubit cu 2 milioane de euro, în 2011. Bani ar fi fost daţi ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box în care Lucian Bute îşi apăra titlul mondial. Elena Udrea a anunţat în 17 februarie 2018 că se află în Costa Rica, iar în aprilie ea anunţa că are statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ulterior ea a fost arestată. După decizia CCR privind nelegala compunere a completurilor de 5 judecători de la CCR, Udrea a fost eliberată din arest din Costa Rica și s-a judecat contestația în anulare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds