Periodic independent de informații

Carne de câine, vândută în loc de miel pentru masa de Paşte – Avertisment pentru consumatori

0

Nu! Nu este o glumă, și nouă ni s-a încrețit pielea când am citit comunicatul de presă transmis de medicii veterinari din cadrul DSVSA Giurgiu. Încă nu reușim să ne imaginăm cum ar putea unii oameni să facă acest lucru, dar amintindu-ne că România este țara tuturor posibilităților, realizăm totuși că ar fi bine să luăm măsuri de precauție.

Atenţionăm consumatorii că, pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul şi organele interne nedetaşate, precum şi ştampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată şi pe pulpe. Nu de puţine ori au fost descoperite tentative de trafic a cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine sau chiar de trafic a cărnii provenite de la animale moarte”, se arată în comunicat.

DSVSA mai atrage atenția și asupra faptului că: „Pentru a nu crea suspiciuni cumpărătorilor, traficanţii care fac substituiri ilegale ale cărnii, recurg la disimularea acestei infracţiuni prin tranşarea cărnii în specialităţi de măcelărie sau prin valorificarea cărnii sub formă tocată, în cazul căreia este foarte dificilă diferenţierea provenienţei organice”.

Chiar dacă avertismentul a fost lansat de DSVSA Giurgiu, acest tip de înșelăciune, ca să nu spunem altfel, este foarte posibil să se practice și în județul Neamț. Astfel, rugăm consumatorii cărnii de miel să fie foarte atenți la ceea ce cumpără.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate