Periodic independent de informații

„Colindători” amendați de polițiștii locali, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice (FOTO)

0

Patru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani, toți dintr-o comună din județul Bacău au fost sancționați contravențional pentru încălcarea Legii 61/1991, după ce au fost identificați în centrul municipiului Piatra Neamț, ”colindând” cu o boxă portabilă, cu volumul dat la maxim. Indivizii se plimbau printre blocuri deranjând liniștea, miercuri, 13.12.2023, în jurul orelor 10.00.

Locatarii din zonă au sesizat prezența ”colindătorilor” de ocazie în Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț. Cele patru persoane au fost depistate de către polițiștii locali de ordine publică după care au fost conduse la sediul instituției, iar în urma identificării au fost sancționate contravențional cu câte 200, respectiv 500 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin zgomote (art. 2, pct. 25 din Legea 61/1991).

Mai mult, unul dintre cei sancționați s-a dovedit a fi un recidivist, individul executând în trecut o pedeapsă privativă de libertate, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Așadar, recomandăm cetățenilor să fie atenți la colindătorii de ocazie și să-și ia toate măsurile de precauție în această perioadă, astfel încât să nu fie victimele unor incidente neplăcute.

În cazul în care observați prin oraș astfel de indivizi, care nu fac decât să deranjeze ordinea și liniștea publică, aveți posibilitatea de a sesiza 24 de ore din 24 Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233.231.300, I.J.J. Neamț, Poliția Mun. Piatra Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate