Periodic independent de informații

Competiţie de descarcerare şi prim ajutor calificat la Piatra-Neamț

0

Și în acest an, la nivelul ISU Neamț s-a desfășurat Competiţia de descarcerare şi prim ajutor calificat. Această competiție are ca scop pregătirea salvatorilor pentru a interveni în condiții optime în cazul producerii unui accident rutier precum și pentru acordarea primului ajutor calificat în diverse situații de urgență, dar și creșterea gradului de siguranță a comunității.

Echipele participante la acest concurs au avut de parcurs două probe:

  • descarcerarea din vehicule
  • acordarea primului ajutor calificat.

La proba de descarcerare au participat echipaje de la cele 3 detașamente de pompieri ale ISU Neamț: Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț.
Proba „acordarea primului ajutor calificat” a adunat la linia de start 5 echipaje:

  • 3 echipaje de paramedici reprezentând detașamentele de pompieri Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț și
  • 2 echipaje de voluntari „Salvatori din pasiune” de la Piatra Neamț și Roman.

Toate echipele participante au folosit accesorii şi materialele care au îndeplinit aceleaşi caracteristici tehnico-constructive, din dotarea autospecialelor din cadrul ISU Neamț.

În urma desfăşurării celor două probe, clasamentul a fost următorul:

  • Locul I – Detaşamentul de Pompieri Roman;
  • Locul II – Detaşamentul de Pompieri Piatra-Neamţ;
  • Locul III – Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ;
  • Cel mai bun comandant de echipaj – Plt. adj. Costachi Cristian de la Detaşamentul de Pompieri Roman;
  • Cea mai bună echipă de servanţi – Detaşamentul de Pompieri Roman;
  • Cea mai bună echipă de paramedici – Detaşamentul de Pompieri Roman.

Toți concurenții au arătat că sunt pregătiți să intervină în cazul în care este nevoie de intervenția forțelor și mijloacelor din cadrul ISU Neamț.

Voluntarii din cadrul programului „Salvator din pasiune” au participat și în acest an în calitate de concurenți dar și de victime. Voluntarii au arătat că pregătirea lor se realizează continuu și dețin cunoștințe solide în acest domeniu, putând interveni alături de forțele profesioniste.

Doamna dr. Pavlidis Brândușa și doamna asistent Petrea Mariana din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț au făcut parte din echipa de evaluatori alături de comandanții de detașamente și un ofițer din cadrul Centrului Operațional.

În acest an SC Piese Auto Pas SRL din comuna Alexandru cel Bun și SC La Defense SRL din municipiul Piatra-Neamț ne-a pus la dispoziție autoturismele ce au putut fi folosite în desfășurarea competiţiei. Mulțumim pentru sprijinul acordat!

Activitatea desfășurată in data de 25.04.2024 reprezintă prima fază a competiţiei, urmând ca echipa câștigătoare să participe la etapa de zonă alaturi de echipele reprezentative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din județele Bacău, Botoșani, Iași, Suceava și Vaslui.

În perioada 22-24.05.2024, în județul Bacău se va desfășura etapa zonală a competiţiei, unde ISU Neamț va fi reprezentat de colegii din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Felicitări tuturor participanților și succes la următoarea etapă!

a transmis ISU Neamț
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate