Periodic independent de informații

Doi „buni samariteni” au jefuit un bătrân în Piatra-Neamț

0

La data de 9 august, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către o femeie, din Piatra Neamț, cu privire la faptul că tatăl acesteia, a fost victima infracțiunii de furt.

Investigațiile efectuate de polițiști au relevat faptul că, în cursul aceleiași zile, un bărbat, de 69 de ani, din Piatra Neamț,  s-ar fi autoaccidentat, în timp ce traversa o stradă în apropierea casei sale.

Două persoane necunoscute, s-ar fi oferit să îl ajute pentru a ajunge acasă cu cumpărăturile, iar după ce ar fi pătruns în imobil aceștia ar fi sustras un portofel, în care se afla suma de aproximativ 60 lei, precum și două lănțișoare din aur.

La scurt timp, cele două persoane, cu vârste de 19, respectiv 32 de ani, din Piatra Neamț, au fost identificate de polițiști iar cele două lănțișoare de aur au fost predate persoanei vătămate.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

***

Din păcate, de această dată un gest frumos a ascuns o intenție mai puțin lăudabilă. Bijuteriile recuperate deși nu aveau o valoare materială mare, erau extrem de importante pentru persoana vătămată.

Casa este locul care trebuie asociat cu confortul, liniștea și siguranța.

Polițiștii vă recomandă să nu deschideți ușa persoanelor necunoscute, chiar dacă vă informează că vor să efectueze diferite lucrări în apartament, despre care nu aveți cunoștință sau nu le-ați contractat.

Nu dezvăluiți faptul că locuiți singuri! Dacă plănuiți să petreceți câteva zile în vacanță, asigurați geamurile și ușa locuinței.

Dacă locuiți într-un apartament, nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în bloc, prin intermediul interfonului.

Sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate