Periodic independent de informații

S-a mai stins o stea: Traian Stănescu, artistul care a jucat și pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, a plecat dintre noi

0

Actorul Traian Stănescu a murit la vârsta de 82 de ani, la trei ani de la moartea iubitei sale soții, Ilinca Tomoroveanu.

Cumplita veste a fost anunțată chiar de fiul acestuia, Mihai Stănescu, care a publicat o fotografie înduioșătoare cu părinții săi:

„Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”, a scris fiul artistului, pe Facebook.

Regretatul artist s-a născut la data de 27 martie 1940 în Făget – județul Timiș. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1961, clasa profesor G.D.Loghin, după care este repartizat la Teatrul de Stat Piatra-Neamț (actualmente Teatrul Tineretului). Perioada petrecută aici (1961-1964) reprezintă o frumoasă pagină din cariera sa de actor, perioadă pe care o rememorează cu plăcere: are ocazia să joace în premiere memorabile (joacă rolul lui Vulpașin în „Domnișoara Nastasia”, Tom, în „Menajeria de sticlă”, regia Cornel Todea etc.) și are ocazia de a fi membru al unui colectiv artistic tânăr și valoros.

A jucat în nenumărate piese pe parcursul carierei, dintre care amintim: „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanții insângerați”, „Sâmbata, duminică, luni”.

Fostul Președinte al României Ion Iliescu i-a conferit artistului Traian Stănescu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Drum lin către Ceruri…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds