Periodic independent de informații

Fără cuvinte… A încercat să păcălească polițiștii oferind datele unui alt șofer

0

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru verificări un autoturism ce se deplasa pe DJ 155 B, în localitatea Urecheni.

Conducătorului autoturismului i-au fost solicitate documentele personale și ale autoturismului, acesta înmânând doar o poliță de asigurare obligatorie și un certificat de înmatriculare.

Acesta a relatat verbal polițiștilor datele de identitate ale unui bărbat, din localitatea Păstrăveni. Având în vedere că, persoana care conducea autoturismul nu corespundea, din punct de vedere fizionomic, cu fotografia persoanei a cărei identitate a fost declarată, bărbatului i-a fost comunicat faptul că, va fi condus la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare, acesta demarând în trombă.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, persoana care a condus autoturismul, este un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Păstrăveni, care figurează cu dreptul de a conduce vehicule reținut. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, cu privire săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Prin ordonanța procurorului, față de bărbatul în cauză a fost dispusă continuarea urmării penale, fiind emis un mandat de aducere. 

Cu ocazia punerii în executare a mandatului de aducere, bărbatul nu a fost identificat la locația de domiciliu, prezentându-se ulterior la sediul Secției de Poliție Rurală Urecheni unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În urma probatoriului administrat în cauza s-a dispus reținerea acestuia, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds