Periodic independent de informații

FOTO: Cum poți să te nenorocești în Smart City – Piatra Neamț

0

Piatra Neamț, Perla Moldovei, Smart City, sau locul unde te poți nenoroci într-o singură secundă. De ce spun asta, veți înțelege în cele ce urmează.

Incidentul petrecut în această seară se putea încheia tragic. O seară aparent normală, întuneric, o famile frumoasă la plimbare prin Precista, mama ținea copilul în brațe cănd deodată, calcă într-un crater, cade (bineînțeles cu tot cu copil) își luxează glezna, își julește genunchii, copilul cade cu capul de trotuar, durere, plânsete, spaimă, bunuri distruse, etc.

Mulți vor spune: „dar de ce nu se uită pe unde merge? De ce nu e atentă?”. Vă explic eu, pentru că având un copil mic și foarte activ în brațe nu prea mai reușești să fii atentă pe unde calci și uite așa reușești să te nenorocești și tu, și copilul.

Bineînțeles că am întrebat mămica de ce nu a mers la spital, răspunsul a fost cât se poate de sincer: „Păi la spital te iau în râs și dacă e ceva mai grav, ce ar fi spus dacă mergeam acum cu situația asta?”, și nu pot sa o contrazic, știm cu toții „empatia” din SJU Piatra Neamț.

Întrebarea mea e alta, pe lângă aceste realizări „smart” la nivel de oraș, nu se pot bifa și câteva gropi acoperite? Nu de alta, dar nu am vrea să mai vedem astfel de imagini și nici să ne imaginăm durerea mămicii, care este dublă: o dată pentru rănile ei și o dată penttu ale copilului. Nu mai discut de bunurile distruse în urma căzăturii, pe care tot din banii săi le va repara sau le va înlocui. Și toate astea pentru că trăim într-un „smart city”…

Domnule primar, dumneavoastră vă place?

„... M-am dus de pământ cu copilul sub mine, ea a dat cu capul de pământ și s-a lovit la cap, la picior și mână, iar eu după cum se vede în poze, mi-am zdrobit piciorul care e foarte umflat și am nenorocit lucrurile personale care costă ceva bănuți…„, a declarat mămica.

Notă: Pentru a evita anumite sancțiuni ce pot fi aplicate de aplicația Facebook, nu putem face publice imaginile cu rănile suferite de mamă și copil. Dar vă asigur că nu sunt niște răni tocmai neglijabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds