Periodic independent de informații

(FOTO) O soartă crudă, nemiloasă – Accident de muncă MORTAL la o balastieră din Neamț

0

„Din pământ suntem făcuți, în pământ ne vom întoarce”… Soarta a fost crudă pentru un bărbat în vârstă de 47 ani. Bărbatul a fost surprins sub un morman de pietriș și nu a mai avut nicio șansă de scăpare. Totul s-a petrecut într-o balastieră din comuna Gherăiești, cu aproximativ o oră în urmă.

În jurul orei 11:00, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a fost prinsă într-un utilaj dintr-o balastieră în comuna Gherăești.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri Roman și Piatra Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD TIM) și SVSU Gherăești.
Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că un bărbat a fost prins sub pietriș în cuva unui utilaj de sortare a balastului.
Pompierii au acționat pentru scoaterea bărbatului din interiorul cuvei și îndepărtarea balastului. Din păcate, bărbatul de 47 de ani nu prezenta semne vitale.

transmit reprezentanții ISU Neamț.

Drum lin către ceruri… Sincere condoleanțe familiei…

Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit că, un bărbat de 47 de ani, din Piatra Neamț, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua activități de manipulare a unui utilaj tehnologic, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, ar fi fost prins sub pietriș.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical sosit la fața locului, a fost declarat decesul bărbatului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman

transmit reprezentanții IPJ Neamț
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate