Periodic independent de informații

(FOTO) Păstrați curățenia: Șoferi puși la spălat asfaltul în Piatra Neamț. Ca bonus, au primit și amendă

0

Sezonul cald aduce nu numai temperaturi ridicate ci și o revigorare a domeniului construcțiilor civile ori industriale.

Tot mai multe firme de profil și-au reluat activitatea la capacitate maximă, iar prin Piatra Neamț au început să circule mai multe vehicule care transportă betonul, ce urmează a fi turnat la diverse obiective.

Conducătorii unor astfel de autovehicule – betoniere – au însă obligația de a fi atenți în cazul în care cifele nu sunt asigurate și etanșate, iar betonul curge pe carosabil pentru că în Piatra Neamț, astfel de incidente se sancționează contravențional, dacă respectivul ciment nu este curățat în timp util.

Doi astfel de conducători auto au fost amendați cu suma de 800 de lei în ultimele două zile, totodată aceștia fiind nevoiți să spele partea carosabilă de cimentul întărit.

„Pentru respectarea strictă a ordinii și siguranței circulației a mijloacelor de transport, păstrarea curățeniei și aspectului corespunzător al acestora, operatorii de transport public și persoanele particulare autorizate să efectueze transportul sunt obligate să asigure încărcarea și etanșarea corespunzătoare a vehiculelor ce efectuează transportul diferitelor materiale, pentru a preîntâmpina împrăștierea lor în timpul transportului, murdărirea sau degradarea domeniilor publice” (H.C.L. 228/2021, art. 6, lit. ”c”).”, transmite Poliția Locală Piatra Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate