Periodic independent de informații

Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat cererea lui Ionel Arsene: Dosarele de corupție vor fi strămutate la Curtea de Apel Brașov

0

Cererea de strămutare a judecării apelului, formulată de Ionel Arsene pentru dosarul în care a fost condamnat la 8 ani și 4 luni pentru trei fapte de corupție, a fost admisă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Brașov și acolo se va da o sentință finală.

Admite cererea formulată de petentul Arsene Ionel şi dispune strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 431/103/2018 al Curţii de Apel Bacău – Secţia penală şi pentru cauze cu minori la Curtea de Apel Braşov, Secţia Penală. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 iunie 2022”, potrivit soluției pe scurt a ÎCCJ.

Rămâne de văzut dacă și la ultima instanță judecata se va face cu ușile închise.

Ionel Arsene a cerut ca procesul, în care a trebuit să se apere față de acuzațiile de trafic de influență, să se judece în secret. Principala motivație a fost legată de ecourile din presă, care a relatat mersul dosarului la termenele  care s-au desfășurat inițial la Tribunalul Neamț. Odată ce mai apoi a cerut și obținut strămutarea procesului, la Tribunalul Bacău, din primăvara anului 2019 ședințele s-au ținut cu ușile închise. Pronunțarea sentinței din 6 aprilie, prin care a fost condamnat la 8 ani și 4 luni cu executare, a fost făcută în ședință publică.

După preluarea dosarului de Curtea de Apel Brașov, urmează repartizarea cauzei la un complet și probabil un nou termen de judecată. La Bacău s-a desfășurat un prim termen, în data de 2 iunie, când instanța a decis că judecata urma să aibă loc în 8 septembrie, termen pentru „pregătirea apărării”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate