Periodic independent de informații

Incendiu în noaptea de Paști pe platforma Săvinești

0

În jurul orei 00:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu în hala unui operator economic (cu domeniu de activitate în pregatirea fibrelor și filarea fibrelor textile) situat pe platforma Săvinești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și un ventilator de mare capacitate).
Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum la o instalație tehnologică amplasată într-o hală, existând posibilitatea propagării la alte instalații/ utilaje și la întreaga construcție. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, dar și pentru evacuarea fumului din interiorul halei. A ars instalația tehnologică de prelucrare a firelor sintetice (texturare).
15 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de o defecţiune apărută pe timpul exploatării.

a transmis ISU Neamț
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate