Periodic independent de informații

Judecătorii au decis: Interlopul „Puiu” Mironescu rămâne după gratii

0

Un interlop vestit din Piatra Neamţ, care a comandat un atentat cu bombă pentru înlăturarea unui rival, a cerut eliberarea din puşcărie, el având de executat 15 ani de închisoare.

Dumitru Mironescu, zis „Puiu“, a executat deja zece ani din condamnarea privativă de libertate pronunţată în dosarul „Bomba“ şi a depus la Judecătoria Vaslui o cerere de eliberare condiţionată. Petiţia a fost înaintată la finalul anului trecut, iar soluţia a fost pronunţată pe 7 februarie 2023.

„Respinge cererea persoanei private de libertate şi propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Mironescu Ioan Dumitru, deţinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executării integrale a pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa Curţii de Apel Bacău“, se arată în minuta magistraţilor.

Judecătorii au considerat că demersul pietreanului care a comandat un atentat cu bombă nu este întemeiat.

Decizia pronunţată marți, 7 februarie, nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Vaslui. Dacă şi această instanţă va păstra dispoziţiile stabilite la judecătorie, Mironescu mai poate depune o nouă cerere de eliberare condiţionată abia peste 6 luni.

Dumitru Mironescu (zis și Puiu) a fost condamnat definitiv pentru că a angajat mai multe persoane pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu, un rival, prin amplasarea unei bombe sub mașină. În afară de cei 15 ani de închisoare, „Puiu“ a primit şi interdicţia de a veni în Piatra Neamţ vreme de 5 ani, după ce iese de după gratii.

În acelaşi dosar, acoliţii lui Mironescu, care trebuie să mai aștepte eliberarea din pușcărie, Cosmin Lăcătuş are de executat 12 ani de detenţie, Petrică Jâtaru a primit 9 ani de închisoare, Ovidiu Popa, cel care a fost prins în flagrant când amplasa amestecul exploziv sub autoturism, avea de executat 15 ani de închisoare, iar Emil Cristofor luase 7 ani.

Acuzaţii au fost implicaţi într-o tentativă de asasinat din noaptea de 10/11 ianuarie 2013, când Popa, Lăcătuş şi Jâtaru au fost prinşi în timp ce acţionau pentru amplasarea bombei artizanale sub maşina lui Bogdan Mararu, care ar fi trebuit să ucidă ţinta la cea mai mică mişcare a autovehicului.

Totul a plecat de la un incident din noiembrie 2012, când fraţii Mararu au angajat un ucigaş să-l execute pe Mironescu. Acesta a ratat ţinta, iar „Puiu“ a decis să se răzbune. A apelat la un cunoscut şi i-a spus să rezolve treaba în aşa fel încât să nu-l implice. Dacă atentatul ar fi reuşit, executanţii ar fi primit 30.000 de euro.

Fraţii Mararu au fost, la rândul lor, condamnaţi pentru că au angajat un ucigaş din Republica Moldova, pe care l-au plătit să-l suprime pe Mironescu. Atacul a avut loc în Bucureşti, însă în urma unei serii de coincidenţe stranii, basarabeanul Vitalie Proca l-a confundat pe Mironescu cu un bucureştean pe care l-a împuşcat, dar acesta a scăpat cu viaţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds