Periodic independent de informații

La Piatra Neamț, asfaltul are „inima frântă” – Apar tot mai multe probleme pe vestitele culoare de (i)mobilitate urbană

0

Municipiul Piatra Neamț a fost recent martorul unui fenomen neobișnuit și, dacă putem spune așa, într-un mod mai amuzant: străzile proaspăt asfaltate au început să crape de ciudă.

După cum ați observat și dumneavoastră, în perioada mandatului său, primarul Carabelea a decis că orașul avea nevoie de un lifting rapid și a dat startul unui proiect grandios de mobilitate urbană. S-au asfaltat străzi, s-au creat piste de biciclete (cu sensuri giratorii în formă de stâlpi) și s-au adăugat trotuare noi, s-au plantat floricele, etc. Totul arăta ca într-un vis frumos, până când a trecut ziua alegerilor.

În goana de a îmbunătăți imaginea înainte de scrutin a partidului care conduce orașul, constructorul a fost nevoit să muncească pe repede-înainte. Zi de zi, chiar și pe ploaie, echipele de muncitori turnau asfalt, desenau linii și plantau flori. Locuitorii orașului erau uimiți de ritmul alert al lucrărilor, dar și de frumusețea noilor străzi.

Dar iată că, după alegeri, rezultatul a fost un adevărat șoc pentru străzi. Edilul Carabelea a pierdut, iar pietrenii au ales un nou primar. Așa cum un om gelos ar putea reacționa când vede pe altcineva câștigând inima persoanei dragi, la fel și străzile asfaltate au început să se răzbune.

Zilele trec, iar pe străzile recent asfaltate au început să apară crăpături. Asfaltul parcă „crapă de ciudă” la vederea noului primar, încercând să transmită un mesaj clar: „Noi am fost făcute pentru Carabelea!” Crăpăturile au devenit tot mai evidente, iar unele porțiuni încep deja să se surpe, lăsând pietrenii să se întrebe dacă asfaltul proaspăt era doar o fațadă politică.

Pietrenii, cunoscuți pentru simțul lor al umorului, au început să facă glume pe seama străzilor. „Străzile au o criză existențială” sau „Asfaltul are inima frântă” sunt doar câteva dintre comentariile amuzante care circulă pe rețelele sociale. Unii chiar au propus să organizeze o terapie de grup pentru străzile dezamăgite, unde să-și exprime sentimentele și să treacă peste această „tragedie”.

Rămâne de văzut dacă străzile vor putea trece peste această „ciudă” și vor accepta noua administrație.

În Piatra Neamț, asfaltul nu doar că acoperă drumuri, dar pare să aibă și sentimente. Iar dacă ai trecut recent pe acolo și ai simțit că mașina ta trepidează puțin mai mult, să știi că nu e din cauza suspensiilor, ci a străzilor care încă nu și-au revenit din șocul alegerilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate