Periodic independent de informații

Lovitură pe piața tranzacțiilor cu fier vechi: Firmele nu mai pot cumpăra de la persoane fizice metale feroase și neferoase folosite în infrastructura economică

0
  • Camera Deputaţilor a votat miercuri proiectul de lege pentru modificarea unei ordonanţe de urgenţă, prin care se interzice achiziţionarea de la persoane fizice de metale şi aliaje folosite în infrastructura economică.
  • Mai exact este vorba de metale feroase și neferoase și aliaje ale acestora, utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă și fluvială, de transport cu metroul, de transport public și electric de suprafață sau de irigații și desecări.
  • Interdicţia vizează şi materialele metalice utilizate în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare.
  • Cu 254 pentru şi 11 împotrivă, deputaţii încearcă astfel că pună capăt degringoladei administrative care lăsa frâu liber hoţilor de metal. De asemenea, se speră că astfel să se mai reducă şi din numărul celor care ard deşeuri industriale pentru ca mai apoi să vândă metalul rămas. 
  • Din 2019 până în prezent Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat la nivelul Bucureşti-llfov peste 130 de intervenţii în teren pentru incendiere de deşeuri, altele decât cele vegetale. În total, conform datelor ISU Bucureşti-llfov, au fost arse peste 870 de tone deşeuri în oraş şi localităţile ilfovene. Acestea sunt numai accidentele reclamate sau sesizate, iar dintre acestea o mare parte reprezintă incendierea unor materiale compozite, pentru obţinerea metalelor„, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds