Periodic independent de informații

Lupta împotriva pescuitului ilegal: Poliția Transporturi Neamț aplică sancțiuni și deschide dosar penal

0

În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat activități de prevenire a pescuitului ilegal, pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz.

Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.100 lei, fiind legitimate un număr de 23 de persoane.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru folosireamai multor lansete pentru pescuit, precum și pentru capturarea peștilor sub dimensiunea legală, abateri care se regăsesc stipulate și în permisul de pescuit.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grințies, care deținea o plasă de pescuit tip monofilament și mai mulți pești din specia oblete, care au fost redați în mediul natural.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008.

La activități au participat și specialiști din cadrul A.J.V.P.S. Neamț.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds