Periodic independent de informații

Masă și cazare gratuită pentru liceenii din învățământul profesional și dual

0
  • Liceenii care urmează cursuri în învăţământul profesional şi tehnic, dar şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare. Legea a fost promulgată joi de către președintele Iohannis.
  • Actul normativ vizează modificarea art. 12 alin. (81) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Se introduce posibilitatea de acordare a unei mese gratuite elevilor înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani şi prin intermediul serviciilor de catering, nu numai la cantinele şcolare, cum este în prezent, potrivit Agerpres.
  • Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum şi elevii din învăţământul dual pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare. Cheltuielile pentru cazarea şi masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”, prevede legea, potrivit Agerpres.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate