Periodic independent de informații

LEGE: Plastifierea certificatelor de naștere, de căsătorie sau de deces duce la ANULAREA actelor

0

Nemțenii care cred că-și protejează mai bine documentele de stare civilă, precum certificatele de naștere, de căsătorie sau de deces, plastifiindu-le, trebuie să știe că acest lucru va duce la anularea actelor. În plus, conform prevederilor aceleiași legi, părinții nu vor putea da copiilor mai mult de trei prenume.

  • Potrivit unei legi promulgate de președintele Iohannis, care se aplică de la data de 2 mai 2022, modificarea sau completarea fără drept ori *plastifierea certificatelor de stare civilă (adică a celor de naștere, căsătorie sau deces) duce automat la anularea lor.
  • În plus, aceeași lege stabilește și faptul că, de luni, 2 mai, părinții nu le vor mai pot pune copiilor mai mult de trei prenume.
  • Nulitatea acestor documente va fi constatată de către ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori ofițerii de stare civilă din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României.
  • Nu în ultimul rând, legea de față aduce o simplificare a procedurilor din domeniul actelor de stare civilă, ceea înseamnă, de fapt, reducerea timpului alocat soluționării cererilor în legătură cu acestea.

*Plastifierea reprezintă acoperirea documentelor în format tipărit cu un strat de plastic protector, de cele mai multe ori, prin aplicarea la cald a unei astfel de pelicule.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate