Periodic independent de informații

Polițiștii nemțeni, plan de acțiune pentru siguranța elevilor în școli și în afara lor

0

La data de 12.04.2024 polițiștii Biroului Siguranța Școlară și cei ai Poliției municipiului Roman din cadrul I.P.J. Neamț au acționat în baza unui plan de acțiune pe raza municipiului Roman în vederea prevenirii absenteismului școlar, precum și pentru asigurarea unei prezențe, la vedere, în scopul creșterii gradului de siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ.

În cadrul acțiunii polițiștii au instruit 6 agenți comerciali pe linia respectării prevederilor Legii 61/1991R și Legii 349/2002R referitoare la interzicerea comercializării de tutun sau băuturi alcoolice către minori.

59 de elevi au fost identificați în afara unităților de învățământ în timpul orelor de curs urmând a fi informate unitățile de învățământ cu privire la cele constatate.

Totodată, cu ocazia desfășurării activităților specifice, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale art. 2, pct. 23și 232  din Legea 61/1991R dispunând ca măsură complementară suspendarea activității unui local public tip bar din comuna Costișa pentru o perioadă de 15 zile, fapta reținută fiind comercializarea de băuturi alcoolice și energizante către minori.

***

De la începutul lunii aprilie a.c. polițiștii Biroului Siguranța Școlară, alături de la colegii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală competente au desfășurat 69 de activități preventive ce au avut ca temă prevenirea faptelor cu violență și a bullying-ului, răspunderea penală a minorilor, prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane de care au beneficiat 2.352 elevi și cadre didactice din cadrul a 16 unități de învățământ din localitățile Piatra Neamț, Târgu Neamț, Costișa, Tarcău, Boghicea, Bicaz-Chei, Girov, Hangu și Ștefan cel Mare.

Sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate