Periodic independent de informații

Prognoza METEO – Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

0

ESTI -MAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 23 MAI – 5 IUNIE 2022

MOLDOVA: Între 25 şi 27 mai vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25…29 de grade şi minime de 11…16 grade, mediat regional. Valori termice mai modeste vor caracteriza perioada 28-30 mai, în special pentru jumătatea de nord a regiunii, iar în restul intervalului temperaturile se vor situa în jurul celor climatologic specifice (în medie 22…25 de grade ziua şi 9…13 grade noaptea).
În special în jurul datei de 26 mai, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala local, iar probabilitatea pentru ploi va crește şi după data de 30 mai.

LA MUNTE: Vremea va fi caldă în perioada 25-27 mai şi posibil în jurul datei de 3 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 17…24 de grade şi minime de 7…14 grade, uşor mai coborâte la altitudini mari. Pentru celelalte zile, este estimat un regim termic apropiat sau chiar uşor sub cel climatologic specific acestei perioade, cu medii ale valorilor diurne de 12…18 grade şi ale celor nocturne de 3…8 grade.
Temporar, mai ales în orele după-amiezilor, se vor semnala averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în jurul datei de 26 mai şi, cu probabilitate mare, şi după data de 28 mai.
Regimul pluviometric va fi în limitele normale acestei perioade din an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate