Periodic independent de informații

PROIECT PILOT: Evaluări standardizate pentru elevii din mai multe școli din NEAMȚ, din 30 mai – Lista unităților incluse

0
  • Vor fi organizate evaluări standardizate, ca proiect pilot, în câteva școli din țară. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.
  • Acestea se vor desfășura în perioada 30 mai – 10 iunie, pentru elevi ai claselor I-VII și în perioada 30 mai – 8 iunie, pentru clasele IX-XI.
  • Vor participa elevi din școli selectate în cadrul programului pilot, de către minister. Din fiecare județ, sector, sunt șapte astfel de unități.

Din județul Neamț, sunt selectate următoarele unități de învățământ:

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022:

  • a) pentru elevii claselor I-a – a VII-a, limba română și matematică
  • b) pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Testele pentru evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 – 2022 sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplină, potrivit edupedu.ro.

Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Inspectoratele școlare județene/al municipiului București și unitățile de învățământ trebuie să se asigure că elevii dispun de un număr suficient de dispozitive, precum: calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, astfel încât în perioada de desfășurare a evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022 să se ofere posibilitatea fiecărui elev din clasele I-a – a VII-a, respectiv a IX-a – a XI-a să susțină această evaluare.

Dispozitivele utilizate trebuie să fie conectate la rețeaua internet, să aibă un sistem de operare și un browser web. Fiecare elev trebuie să aibă acces la browserul web.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate