Periodic independent de informații

Recordul mondial: Hetty Green – cea mai zgârcită femeie din lume. O istorie deosebită

0

Hetty Green… cea mai zgârcită femeie din istorie, averea ei fiind estimată la peste 2,3 miliarde de dolari. Hetty Greene s-a născut în America în 1835. Ea a fost singura fiică a unui om de afaceri bogat.

Ea a moștenit de la tatăl ei o avere estimată la 7,5 milioane de dolari. Când avea douăzeci și unu de ani, s-a mutat să locuiască în New York pentru a-și investi banii pe Wall Street și a fost numită Vrăjitoarea Răutăcioasă de pe Wall Street.

S-a căsătorit cu un milionar ca ea, dar a continuat să trăiască pe prăjituri rămase și biscuiți rupți din magazinele alimentare și se certa pentru a obține un os gratuit pentru câinele ei în fiecare zi!! Hetty Greene era o femeie foarte nefericită. Ea și-a cusut lenjeria intimă când avea 16 ani și nu a schimbat-o sau cumpărat alta până în ziua morții sale.

Nu a cheltuit niciodată un ban, așa că se spunea că nu a folosit niciodată apă caldă, că purta o rochie neagră pe care nu a schimbat-o până când nu s-a uzat complet și că trăia mâncând o plăcintă care costa doar doi cenți.

Hetty a cauzat amputarea piciorului fiului ei pentru că atunci când și-a rupt piciorul, a întârziat tratamentul deoarece a insistat să nu cheltuiască bani și a continuat să caute asistență medicală gratuită.

Hetty Greene a murit în 1916 la vârsta de 81 de ani în New York City și a fost introdusă în Cartea Recordurilor Guinness drept „cea mai zgârcită persoană din lume.”

Cauza morții sale a fost un accident vascular cerebral cauzat de o ceartă cu menajera sa pentru că menajera i-a cerut o mărire a salariului său mic.

Ea a murit și a lăsat în urmă o avere imensă, iar copiii ei nu au moștenit zgârcenia ei extremă, ci dimpotrivă, au fost generoși până la punctul în care fiica ei a construit un spital gratuit cu banii ei!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate