Periodic independent de informații

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în siguranță la Neamț

0

Pentru ca evenimentele anunțate în spațiul public pentru acest sfârșit de săptămână să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți, peste 200 de polițiști și jandarmi vor fi prezenți în teren, zilnic, pe raza întregului județ, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Echipajele de poliție și jandarmerie, se vor afla la datorie și vor asigura măsurile de ordine publică în zonele de desfășurare a manifestărilor cultural artistice, sportive și religioase: Festivalul „Water Fest” în comuna Ceahlău, „Târgul de Sfânta Mărie Mare”, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamț, Zilele Orașului Bicaz, Ziua Marinei Militare, Ziua Comunei Moldoveni, Hramul Mănăstirii Văratec în comuna Agapia.

Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, se estimează o creștere a numărului de turişti și în stațiunile montane din județ fapt pentru care, jandarmii montani din Bicaz, Durău şi Vânători-Neamţ vor intensifica acţiunile specifice executate în zonele de agrement și pe traseele turistice, fiind în atenţie şi respectarea normelor legale referitoare la activităţile de picnic.

Luni, 15 august, jandarmi, polițiști și pompieri vor acţiona pentru asigurarea unui climat adecvat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii prezenţi în zona Portului Bicaz unde vor avea loc activităţi prilejuite de Ziua Marinei Române.

În vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor intensifica acțiunile în proximitatea lăcaşurilor de cult cât și vor monitoriza arterele rutiere din zonele turistice unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători.

În această perioadă  alături de structurile de ordine publică și rutieră, polițiștii de investigaţii criminale, cei din cadrul structurilor de arme, explozivi, substanţe periculoase și luptătorii de la acțiuni speciale vor acționa cu promptitudine pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Polițiștii rutieri vă recomandă:

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase. 

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Dată fiind experiența redusă, recomandăm conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă.

Evitați consumul de băuturi alcoolice sau substanțe interzise și adoptați o conduită prudentă în trafic.

Recomandări ale jandarmilor nemțeni

Pentru că vorbim de evenimente la care se estimează participarea unui public numeros,  recomandăm cetățenilor care vor fi prezenți în zona de desfășurare a acestora să manifeste răbdare și înțelegere, să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile stabilite de către organizatori, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenție sporită copiilor, dacă sunt însoțiți de aceștia și bunurilor personale și să solicite intervenţia sau sprijinul forțelor de ordine, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială.

Pentru drumeții pe munte în siguranță, informați-vă și tine-ți cont de prognoza meteo, echipați-vă corespunzător, porniți la drum la ore matinale pentru a nu fi surprinși pe munte de lăsarea întunericului, nu vă abateți de la traseele marcate și păstrați potecile curate.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte ilicite, apelaţi la cel mai apropiat echipaj de poliție sau jandarmerie ori sunaţi la 112!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds