Periodic independent de informații

Sătenii din Neamț, despre visul de a fi racordați la rețeaua de gaze

0
  • Gazul a fost visul țăranului român. Generații întregi au așteptat țeava galbenă la poartă și încălzire fără cenușă-n sobe, fără muncă la spart lemne, fără cărat lemne, fără curățat de hornuri. Noile prețuri au făcut însă ca totul să se schimbe. Acum, tot mai puțini săteni vor gaze din cauză că nu și le mai permit.
  • În localitatea Gârcina, o localitate în care majoritatea sătenilor așteptau cu sufletul la gură momentul în care se vor putea racorda la rețeaua de gaze, iată că unii dintre ei încep să renunțe la acest gând din cauza prețului.
  • Am cerut părerea mai multor localnici cu privire la acest aspect, unii dintre ei încă își doresc enorm de mult acest lucru și chiar sunt dispuși să renunțe la centralele pe lemn în favoarea celor pe gaze: „Sunt două proiecte pe gaz în Gârcina: unul separat (pe comună) și unul cu mai multe comune afiliate. În funcție de care prinde finanțare, eu unul, personal, mă recordez și la centrală și la bucătărie.
  • La polul opus se află cetățenii care consideră că lemnul va rămâne în continuare cel mai rentabil, chiar dacă prețul a crescut exagerat de mult în ultima perioadă, declarând pentru noi faptul că „la lemne nu ne păcălește nimeni, cât cumperi, atâta arzi, dar la facturi am văzut atâtea cazuri în care oamenii au fost păcăliți sau chiar și-au luat viața că nu aveau cu ce să le plătească”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate