Periodic independent de informații

Scafandri din Neamț și alte două județe, căutări ale unui tânăr posibil înecat în iazul Lipoveni

0
  • Încă de ieri, 3 august, echipaje numeroase de salvatori au fost dislocate într-o misiune de căutare a unei persoane (un tânăr, de aproximativ 18 ani) care se presupune că s-ar fi înecat în iazul Lipoveni din Suceava.
  • S-a intervenit cu bărci pneumatice, cu accesorii specifice, de la Detașamentele de Pompieri Suceava, Fălticeni și Rădăuți și de la SVSU Mitocul Dragomirnei, un echipaj SMURD.
  • Căutările au fost efectuate și cu echipe de scafandri (de la ISU Suceava, ISU Iași și ISU Neamț).
  • Căutările pentru tânărul de 18 ani, dispărut aseară în iazul Lipoveni, au continuat și astăzi, 4 august, atât cu bărcile dotate cu accesorii specifice și sonare, cât și cu echipe de scafandri (5 scafandri de la ISU Suceava, ISU Iași și ISU Neamț).

În acest sens, readucem în atenția dumneavoastră câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, evident, cu scopul de a evita tragedii, transmise de ISU Suceava:

🔴 În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate.

🔴 Apoi, este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

🔴 Încercați să evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere.

🔴 De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a altor elemente plutitoare.

🔴 Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă, dar mai ales în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

🔴 Și nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente, pentru ca acele tragedii să nu se mai repete.

🔴 Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent. În acest sens, recomandăm consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul „Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

O clipă de neatenție te poate costa viața!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate