Periodic independent de informații

Se vinde sau nu se vinde Baza Hipică din Piatra-Neamț? Primarul răspunde

0

Primarul Andrei Carabelea a răspuns unei întrebări de interes public:

  • Baza Hipică nu se vinde
  • Va fi o ședință de Consiliu Local pe 4 august în care se discută recuperarea debitelor Perla Invest
  • Se propune valorificarea Stației de plecare a telegondolei
  • Perla Invest ar urma să gestioneze în continuare Telegondola

Baza Hipică din Piatra-Neamț nu se vinde!

De la începutul mandatului am făcut tot posibilul pentru a salva și a pune în valoare un simbol al orașului nostru, Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”. Este un loc de tradiție, cu o lungă istorie în spate și, mai presus de orice, un loc al comunității, al pietrenilor. Și așa va și rămâne.

Am crezut și cred în continuare că Baza Hipică trebuie valorificată atât prin evenimente de amploare din sportul ecvestru prin care Piatra-Neamț să revină pe harta acestui sport nobil, dar și prin alte evenimente care să aducă oamenii împreună într-un loc special pentru orașul nostru. Așa cum am văzut weekend-ul trecut.

În ședința de Consiliu Local de joi avem pe ordinea de zi un proiect prin care stația de plecare a telegondolei va fi inclusă pe lista activelor ce pot fi valorificate, pentru a mări șansele societății Perla Invest de a ieși din procedura de insolvență. Dacă stația de plecare a telegondolei va fi valorificată, nu vor mai trebui vândute alte imobile, iar primăria va putea să reglementeze cu Perla Invest recuperarea debitelor din activele rămase disponibile, printre care Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”, instalația de telegondolă, instalația de telescaun și altele. Stația de plecare a telegondolei este un activ care poate fi fructificat mult mai bine de către un investitor, condiția de vânzare fiind ca Perla Invest să opereze telegondola în continuare ca până acum, în baza unui contract de locațiune.

a declarat primarul Andrei Carabelea
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate