Periodic independent de informații

Șoferii vor fi anunțați când expiră taxa de drum (rovinieta)

0
  • Veşti bune pentru şoferii uituci! În curând, oricine îşi cumpără rovinietă va primi alertă pe mail atunci când e pe cale să expire.
  • Opţiunea exista deja pentru cei care plăteau on-line taxa de drum, dar de la finalul acestei luni se va aplica şi pentru cei care cumpără rovinieta din benzinării, care au la dispoziţie şase luni să îşi actualizeze sistemele. 
  • Practic, atunci când mergem la benzinărie să plătim taxa de drum, pe lângă numărul de înmatriculare şi seria maşinii, ni se va cere şi o adresă de e-mail. Iar când se apropie data de expirare, sistemul trimite automat un mesaj de avertizare. 
  • Sistemul va fi activ pentru cei care cumpără rovinietă pentru o perioadă mai mare de o săptămână. De ajutor, în condiţiile în care amenzile au crescut. Şoferii prinşi fără taxele de drum plătite riscă să aibă de achitat amenzi de până la 550 de lei. Pentru un şofer de microbuz prins în aceleaşi condiţii, amenda este de până la 6200 de lei. Iar pentru şoferii de vehicule de mare tonaj, chiar şi de 24.000 de lei.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate