Periodic independent de informații

Taximetriștii din Piatra Neamț, verificați la sânge de Polițiștii Locali (FOTO)

0

Peste 130 de taximetriști au fost verificați de polițiștii locali ai Biroului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț, iar 34 dintre aceștia au fost sancționați contravențional pentru că nu au respectat diverse prevederi atât în privința legislației privind transportul public în regim taxi, cât și circulația pe drumurile publice.

Acțiunea pe linie specifică a avut loc în perioada 11 – 13 iulie 2022 și a fost organizată și desfășurată de agenții Biroului Sigurnță Rutieră pentru a preveni și combate încălcarea Legii privind transportul în regim taxi și închiriere. Au fost verificați 138 de conducători auto, iar 34 dintre aceștia au fost sancționați cu amenzi în valoare de 6.680 de lei atât pentru încălcarea Legii 38/2003, cât și a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Nu au fost trecuți cu vederea nici șoferii care nu au luat în considerare hotărârile Consiliului Local Piatra Neamț, privind transportul cu autovehicule speciale (H.C.L. 129/2015) – pentru care este necesară autorizarea de către primăria Piatra Neamț ori H.C.L. 228/2021 – Regulamentul ce prevede mai multe interdicții cu privire la staționarea/oprirea în alte locuri decât cele special amenajate.

Poliția Locală Piatra Neamț va continua să organizeze periodic astfel de acțiuni, pentru a se asigura că cetățenii care folosesc acest tip de transport beneficiază de siguranța și calitatea serviciilor oferite, conform legislației specifice în vigoare.”, transmit polițiștii locali pietreni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds