Periodic independent de informații

Turnul lui Ștefan Cel Mare, lovit puternic de trăsnet. Pagubele sunt semnificative (IMAGINI)

0

Un simbol al municipiului Piatra Neamţ, Turnul lui Ştefan cel Mare, situat pe platoul Curţii Domneşti din centrul oraşului, a fost lovit de un trăsnet violent luni seară, urgia naturii provocând pagube în muzeul amenajat în incintă.
„Ca urmare a manifestării fenomenelor meteo periculoase ieri după amiază, Turnul lui Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț a fost lovit de un trăsnet. 
La locul producerii evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, care a constatat că instalaţia electrică a fost afectată, geamurile ferestrelor, vitrinele expoziționale și proiectoarele care luminau Turnul au fost deteriorate.
Nu a fost necesară intervenția echipajelor ISU Neamț.
”, transmite Irina Popa, ISU Neamț.

In cursul zilei de astăzi, 23.08.2022, va fi numită prin ordin de prefect o comisie formată din reprezentanții Instituției Prefectului, Consiliului Județean Neamț, Complexul Muzeal Neamț, Direcția pentru Cultură Neamț, ISC și ISU pentru a evalua efectele generate de fenomenele meteo periculoase și pentru a face propuneri ce trebuie adoptate în regim de urgență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds