Periodic independent de informații

Un om condamnat la suferință are nevoie de noi toți – Împreună putem reuși să-i oferim șansa pe care viața i-a luat-o deja

0

Ție, omule, ce-ți lipsește azi? O mașină mai bună, o casă mai mare, un concediu într-o zonă spectaculoasă? De câte ori pe zi îți amintești să te bucuri de faptul că poți să vezi atâtea lucruri minunate pe lângă care, în grabă, treci nepăsător? De câte ori te oprești, măcar pentru o secundă, să auzi tot ce mișună în jurul tău? De câte ori te-ai gândit cât de norocos ești că poți să mergi pe picioarele tale, acolo unde îți dorești? De câte ori te-ai bucurat de aerul pe care îl poți respira fără ajutorul unor tuburi, cabluri, aparate imense?

Din motive pe care nu le vom putea înțelege vreodată se pare că unii oameni vin pe pământ condamnați deja la suferință – o sentință definitivă care nu poate fi atacată în niciun mod. În timp ce pentru majoritatea oamenilor lucrurile mărunte nu fac subiectul unei analize și nici nu par a fi motive de bucurie sau recunoștință, iată că pentru alții până și aerul are un preț – la propriu.

Este și cazul domnului Sime, un om căruia viața i-a dat mai mult decât ar putea duce. Pe lângă faptul că anumite circumstanțe nefericite l-au adus în situația de a fi nevoit să își ducă traiul în adăpostul din Speranța, în acest moment nu poate vedea lumina soarelui, nu poate face câțiva pași pentru a se bucura de aerul răcoros al dimineții pentru că este nevoit să stea țintuit la pat, legat de un concentrator de oxigen. Este diagnosticat cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) stadiul IV și insuficiență respiratorie cronică. Inutil să mai precizăm că luptă pentru fiecare gură de aer și că fără acest dispozitiv nu ar putea respira.

În lumina acestor greutăți, Monica Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare Codrin a găsit o soluție de compromis pentru a-i putea face viața mai suportabilă și a preluat acest caz cu speranța că se va putea aduna suma necesară achiziționării unui aparat de oxigen mobil, astfel încât domnul în discuție să poată face câțiva pași, atât cât starea de sănătate îi va permite. De această dată nu vorbim de o sumă imposibilă ci de aproximativ 2000 de lei, bani care s-ar putea strânge în câteva ore dacă fiecare ar contribui cu 5 sau 10 lei…cât valorează 10 lei, oameni buni? Aproape nimic.

Ne dorim să credem că mai există oameni cu suflet printre cititorii noștri care sunt capabili să înțeleagă faptul că suferința nu poate fi măsurată, cuantificată sau comparată pentru că, în fond, a fi cu adevărat om înseamnă să ajuți necondiționat – fără prejudecăți, fără critici.

Postarea Monicăi Sofron poate fi citită mai jos:

Toate documentele medicale pot fi puse la dispoziția donatorilor, la cerere.

Cei care vor să înceapă această zi făcând o faptă bună pot dona în următoarele conturi:

RO70BTRL02801205U02233XX – Contul Asociației Umanitare Codrin/Banca Transilvania

REVOLUT: 0733110928

Aducem un zâmbet pe chipul acestui om? Ne dorim să credem că DA. Mulțumim în avans tuturor celor care își vor deschide inimile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate

Suntem și pe Facebook

Urmăriți pagina pentru noi știri


This will close in 15 seconds