Periodic independent de informații

Marșul Bicicliștilor, un adevărat succes la Piatra Neamț – Vasile Panaite: „Mulţumiri tuturor participanţilor!”

0

„Bicicleta este moartea lentă a planetei.”

Un bancher i-a făcut pe economiști să gândească asta când a spus: „Un biciclist este un dezastru pentru economia țării: nu cumpără mașini și nu împrumută bani ca să cumpere. El nu plătește polițe de asigurare, nu cumpără combustibil, nu plătește să ducă mașina la revizie și reparațiile necesare, nu folosește parcare plătită, nu provoacă accidente majore, nu necesită autostrăzi cu mai multe benzi. El nu devine obez.

Oamenii sănătoși nu sunt necesari sau utili economiei: ei nu cumpără medicamente, ei nu merg la spitale sau la doctori, ei nu adaugă nimic în PIB-ul țării.”

a transmis Vasile Panaite, într-o postare publică pe pagina sa oficială, invitând pietrenii să participe în număr cât mai mare la Marșul Bicicliștilor.

Îndemnul acestuia nu a rămas neauzit, sute de pietreni de toate vârstele au dat curs invitației de a lua parte la eveniment, astfel că vineri, 3 iunie, începând cu orele 17:00, peste 400 de bicicliști au mărșăluit prin Piatra Neamț.

Imediat după încheierea traseului, Vasile Panaite a transmis un mesaj: „Mulţumiri tuturor participanţilor! Ne revedem de Sânziene, pe 24 iunie, cu o ediţie la finalul căreia voi organiza un concert surpriză!”.

Sperăm că și de această dată pietrenii vor fi prezenți în număr cât mai mare, bucurându-se de mișcare împreună și totodată trăgând un semnal de alarmă cu privire la importanța pistelor pentru bicicliști în orașul nostru, pentru că, după cum bine știți, multă lume ar alege să meargă cu bicicleta în defavoarea mașinilor dacă ar ști că pot avea măcar un gram de siguranță în trafic.

Vă prezentăm și câteva fotografii surprinse în timpul evenimentului:

Pentru mai multe imagini, click aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate