Periodic independent de informații

Viteza ucide! Oameni buni, nu vă mai grăbiți spre moarte! Viteze record înregistrate pe drumurile din Neamț

0

În perioada 8-15 august, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 122 de permise de conducere și retrase 37 de certificate de înmatriculare.

În perioada 8 – 15 august a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat acțiunea ROADPOL-SPEED , pentru creșterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 818 de sancțiuni contravenționale, dintre care 805 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 427 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru abateri săvârșite de pietoni, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 331 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reținute 122 de permise de conducere, dintre care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare, 10 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 8 pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri au retras 37 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 8 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Cu titlu de exemplu :

La data de 13 august a.c., în jurul orei 04:30, polițiști cadrul Serviciului Rutier Neamț-B.D.N.E. au depistat pe Drumul Național 15, în localitatea Dumbrava Roșie, un autoturism care circula cu viteza de 124 km/h (+ 74 km/h față de limita legală de viteză), concomitent cu efectuarea manevrei de depășire a mai multor autovehicule cu încălcarea marcajului longitudinal dublu continuu.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.

***

La data de 14 august a.c., în jurul orei 23:40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț-B.D.N.E. au depistat pe Drumul Național 15, în localitatea Tarcău, un autoturism care circula cu viteza de 131 km/h (+ 81 km/h față de limita legală de viteză).

Conducătoarea auto a fost sancționată cu amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.

***

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o atitudine prudentă, indiferent că sunteți conducător al unui vehicul sau pieton.

Respectați regimul legal de viteză !

Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic!

Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante dacă aveți intenția de a vă deplasa cu autovehiculul!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate