Periodic independent de informații

Vrei să mergi în vizită la un bolnav în spital? Va trebui să plătești o taxă pentru a intra

0
  • După ce Spitalul Municipal de Urgență din Roman a adus modificări serioase în ceea ce privește vizitele aparținătorilor în secții, iată că a venit timpul ca și Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț să intre în cursa pentru schimbare.
  • Dacă la Roman vizitatorii vor fi înregistrați și conduși către holul principal pentru a-și vizita apropiații (cu scopul de a evita transmiterea anumitor microbi prin toate secțiile spitalului), iată că la Piatra Neamț soluția a fost mai simplă, fără prea multă bătaie de cap: introducerea unei taxe de 10 lei la intrare, în schimbul unui halat și a unei măști. Ca ofertă, prima vizită nu se taxează.
  • Ceea ce nu vrea conducerea spitalului să ia în considerare este faptul că nu s-a făcut nimic nou cu această practică, decât să i se acorde denumirea de „taxă” – până acum era bacșiș pentru angajații de la intrare – ei bine, de acum nu va mai fi ciubucul lor, ci al spitalului.
  • Nimic nou sub soare, nimic rău până aici, dar (pentru că trebuie să existe mereu un „dar”) ne-am dori să vedem dacă această schimbare va aduce vreun beneficiu în rândul pacienților, pentru că toate măsurile luate la nivelul unui spital ar trebui să se ia în favoarea bolnavilor.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Atenție! Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Acceptă Citește mai mult

Politica de cookies și confidențialitate